fbpx

Radionica toranj

Arkki škola arhitekture poziva svu zainteresiranu djecu u dobi od 7 do 12 godina da se prijave na radionicu “Toranj” koja će se održati u Šibeniku, u gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić”, 17.08.2021. s početkom u  9 sati.

“Toranj” je druga u nizu Arkki radionica koja će se održati u Šibeniku povodom početka dugoročnog obrazovanja koje započinje krajem rujna ove godine.

Projekt “Toranj” uvodi koncepte dijagonalnog podupiranja u inženjering, te značaj dijagonalne grede koja se koristi za učvršćivanje pravokutne konstrukcije kako bi izdržala sile koje utječu na nju. Učenici eksperimentiraju kako dijagonalno podupirati strukturu od pomicanja. Čvrstoća i trajnost konstrukcije fizički će se provjeravati tijekom rada, a promatranje i analiza vodit će učenike u daljnjem razvoju razumijevanja.

Kao i za prethodno održanu dvodnevnu radionicu “Budućnost stanovanja” broj polaznika je ograničen na 12 učenika. Prijaviti se možete na sibenik@arkki.hr ili na broj telefona 201-280, te u Knjižnici na Dječjem odjelu.