fbpx
Arkki Creative education from Finland

O Arkki

Arkki pruža kreativno obrazovanje koristeći arhitekturu i dizajn kao stvarni holistički fenomen za integriranje STEAM predmeta.

 

Pihla Meskanen - Arkki International CEO

„Arkkijevi kreativni programi podupiru djecu u „razvijanju njihovih osnovnih vještina, kompetencija i kvaliteta potrebnih za današnje društvo“ Pihla Meskanen, glavna izvršna direktorica (CEO) firme Arkki International.

 

Arkkijeva misija je osnažiti djecu i mlade s najvažnijim vještinama kako bi postali sposobni inovativno utjecati na budućnost

Obrazovanje više neće biti o tome ŠTO znate u određenom trenutku; ono će biti o tome KAKO možete učiti i prilagoditi. Više nije dovoljno učiti činjenice, već trebamo učiti što ćemo napraviti s činjenicama. Kako kombinirati složene informacije i kako ih kreativno koristiti u rješavanju složenih problema našeg društva.

 

Finski obrazovni pristup

Arkki program predstavlja finske bazične vrijednosti: obrazovanje, jednakost, sudjelovanje, kreativnost i inovaciju.

Anni Grahn Laasonen . Minister of education, Finland

“Arkki je izvrsno radio na pružanju arhitektonskog obrazovanja i promicanju interesa za arhitekturu gotovo 25 godina”. Sanni Grahn-Laasonen, ministar obrazovanja i kulture, Finska (2015.-2019.)

Arkki programi se razvijaju u Arkkiju u Finskoj od 1993. godine. Kurikulum za Arkki odobrilo je finsko Ministarstvo obrazovanja i kulture 2008. godine. Slijedi nacionalni kurikulum pod nazivom „Nacionalni temeljni kurikulum za napredni program osnovnog obrazovanja u arhitekturi“.

 

Arkki International razvija i licencira Arkki programe širom svijeta. Službeni smo član programa Education Finland.

transversal compeetencies in Finnish education

Pismenost i računanje su osnova našeg društva i stvaranja novih smislenih znanja. Ali globalno smo došli do točke kada moramo ubrzano mijenjati obrazovne ciljeve. Cilj finskog učenja je podučavanje djece vještinama, umjesto da se koncentrira na pamćenje sve veće količine podataka.

Međunarodni utjecaj i priznanje

Arkki programi utjecali su na desetke tisuća djece koja su sudjelovala u programima, tečajevima, radionicama ili projektima. Djeca su sposobna za sve i želimo im pružiti mogućnosti da uspiju i ostvare svoj puni potencijal!

Arkki je prisutan u 9 zemalja, a aktivno surađuje u Finskoj i međunarodno s lokalnim vlastima, tvrtkama i organizacijama poput UNICEF-a. Cilj nam je da se dječji glasovi bolje čuju u cijelom svijetu.

Arkki je međunarodno priznat više puta. Nedavno smo izabrani za finalista na dodjeli nagrada WISE 2020 Awards zbog utjecajnog i inovativnog pristupa obrazovanju, osvojili smo nagradu UNICEF CFCI2019 Inspire Award u kategoriji “Smisleno sudjelovanje djece” i ušli smo u prestižnu kolekciju HundrED 2020 Global Collection kao jedna od vodećih i najinspirativnijih inovacija u obrazovanju koje danas mijenjaju lice K12 obrazovanja.

Marianne Oehlers - Arkki's children innovate project with UNICEF

„Ovim programom UNICEF ponosno pokazuje važnost sudjelovanja djece i njihovu sposobnost da informiraju nas, odrasle, kako bi mogao izgledati pametan i djeci prilagođen grad kada su djeca potaknuta da se izraze. “

Gospođa Marianne Oehlers, voditeljica Ureda za programska partnerstva UNICEF Vijetnam o Arkkijevom projektu “Djeca inovacija”. Ovaj je projekt osvojio nagradu UNICEF CFCI Inspire.