fbpx

Arkki i Tursko vijeće za dizajn pružaju kreativno obrazovanje u regiji

Arkki i Tursko vijeće za dizajn pružaju kreativno obrazovanje u regiji

Arkki International je partner Turskom vijeću za dizajn u pružanju Arkki obrazovnih programa u regiji.

Suradnja s Arkki kreativnim radionicama je počela u Istanbulu u jesen 2020. U nadolazećim mjesecima Tursko vijeće za dizajn ima za cilj proširiti opseg Arkki ponude i također pružiti dugogodišnje programe počevši od travnja 2021. Nakon Istanbula imaju se za cilj proširiti na druge regije u državi.

Glavni cilj ove suradnje je dovođenje nagrađivanih Arkki programa iz Finske da bi se djeci u Turskoj dale najosnovnije vještine 21. stoljeća – kao što su kreativnost, rješavanje složenih problema i kritičko razmišljanje.

 

„Užitak nam je surađivati s tako istaknutom institucijom kao što je Tursko vijeće za dizajn u zajedničkom promoviranju obrazovanja kreativnih sposobnosti i kompetencija kroz učenje o arhitekturi i dizajnu. U budućem svijetu rada vještine kreativnog razmišljanja će biti neophodne za sve, ne samo za kreativne profesionalce. Veselimo se pružiti Arkki međudisciplinarni STEM program djeci i mladima u Turskoj, uključujući ih u kreativne procese te podupirujući ih da postanu budući inovatori, bez obzira na to što će biti njihovo buduće zanimanje.“ kaže Pihla Meskanen, izvršna direktorica firme Arkki International.

Tursko vijeće za dizajn je prominentna organizacija poznata po svojim raznolikim aktivnostima u utjecaju na tursko društvo kroz aktivnosti vezane za dizajn. Provođenje Arkki programa u Turskoj ima za cilj proširiti njihov opseg radnji i proširiti raspon publikees. 

„Tako smo uzbuđeni što ćemo donijeti Arkki – kreativni obrazovni ekosistem – u Tursku kao njihov partner. Tursko vijeće za dizajn se fokusiralo na podučavanje o dizajnu u ranoj dobi otkad je osnovano. Kao Vijeće smo ponosni pružiti platforme da podupremo našu djecu u razvijanju njihovih vještina 21. stoljeća pomoću Arkki obrazovnih programa. Učenje o dizajnu poklanja pažnju alternativnom razmišljanju i sposobnostima rješavanja složenih problema koje imaju značajnu ulogu za svaku disciplinu i zanimanje u modernom svijetu. Vjerujemo da će nam ova suradnja pomoći potaknuti ove sposobnosti u mladoj generaciji koja će oblikovati budućnost u Turskoj.“ – kaže Mehmet Kalyoncu, predsjednik uprave Turskog vijeća za dizajn.      

 

 

Više o Turskom vijeću za dizajn

Tursko vijeće za dizajn ima cilj doprinijeti turskom društvenom i ekonomskom razvoju s pristupima orijentiranim na dizajn. Ono promovira mlade dizajnere i pruža osnovu za proizvodnju provjerenog dizajna. Ono stvara svjesnost o dizajnu za bolji svijet. Tursko vijeće za dizajn izlaže javne i privatne sektore dajući dodanu vrijednost koja bi udovoljila dobrom dizajnu i time doprinijela turskoj prednosti da bude kompetitivna dizajnerska snaga.

Tursko vijeće za dizajn se bavi društvenim i ekonomskim problemima s idejom multidisciplinarnog dizajna te stvara rješenja s originalnim pristupima.

Tursko vijeće za dizajn raspravlja o društvenim i ekonomskim vizijama zajedno s interdisiciplinarnim razmišljanjem o dizajnu i praksama. Kroz ovaj proces ono izvršava svoje dužnosti kao NGO okupljajući javne i privatne akcije održivim metodama.

 

Više o firmi Arkki

Arkki pruža kreativno obrazovanje koristeći arhitekturu i dizajn kao holističke fenomene iz stvarnog svijeta za integriranje STEAM predmeta.

Arkki programe je u Finskoj od 1993. razvila Arkki škola arhitekture za djecu i mlade. Arkki kurikul je odobrilo Ministarstvo  obrazovanja i kulture 2008. godine. On prati nacionalni kurikul pod nazivom „Nacionalni osnovni kurikul za napredni nastavni plan i program za osnovno obrazovanje u arhitekturi“.

Arkki programi su utjecali na desetke tisuća djece koja su sudjelovala u dugotrajnim programima, tečajevima, radionicama ili projektima. Djeca su sposobna za puno više od onog što mi obično očekujemo, a mi im želimo dati priliku da uspiju i dosegnu svoj najveći potencijal!

Arkki je prisutan u 7 zemalja i aktivno surađuje u Finskoj i međunarodno s lokalnim vladama, kompanijama i organizacijama kao što je UNICEF. Naš cilj je da se glasovi djece čuju po cijelom svijetu.

Arkki je više puta međunarodno prepoznat. Arkki je odabran kao finalist za Nagrade WISE 2020 zbog svog utjecajnog i inovativnog pristupa obrazovanju, dobio je UNICEF-ovu CFCI2019 nagradu za inspiraciju u kategoriji „Značajno sudjelovanje djece“ i došao do prestižne HundrED 2020 globalne kolekcije kao jedne od vodećih i najinspirativnijih inovacija u obrazovanju koje mijenjaju lice K12 današnjeg obrazovanja.

 

Novinske slike i videa: https://drive.google.com/drive/folders/1ExXCDCQ-kfxiXETuKIny3aZNe5xgcEB-?usp=sharing 

Za više informacija molimo vas da kontaktirate Elena Pinero Martinez, voditeljica marketinga i komunikacija kod Arkki International Ltd.

elena@arkki.net  / +358456460300 / Kalevankatu 31 a 14, 00100 Helsinki